Uşak Üniversitesi’nde Tömer Sertifika Töreni Gerçekleşti

Uşak Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan uluslararası öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi.


Törene, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, akademik ve idari personeli ve pek çok yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Törende konuşan Uşak Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Sakallı, üniversitenin uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlediğini bundan dolayı standartlarının da uluslararası ölçütlere ulaşması gerektiğini bu amaçla merkezin Avrupa Dil Pasaportuna uyumlu bir eğitim verdiğini ve yakın zamanda dil öğretiminde uluslararası söze sahip kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgür Ay ise üniversitemizdeki uluslararası öğrenci sayısından bahsederek Uşak Üniversitesi’nin uluslararası öğrenci sayısı bakımından Türkiye’deki üniversiteler içinde 23. Sırada olduğunu söyledi.

Sertifika töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrenci merkezli çalışmaları anlattı. Gelecek akademik yıl için Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından Uşak Üniversitesi’ne 2 bin 9 uluslararası öğrenci kontenjanı verildiğine dikkat çeken Rektör Çelik: “Uluslar arası öğrencilerimizi kendi evlerindeymişçesine ağırlıyoruz. Gelecek akademik yıl 9 fakülte, 2 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulumuzda toplam 160 programa uluslararası öğrenci alacağız. Türkiye’deki üniversiteler arasında uluslararası öğrenci sıralamasında ilk ona girmeyi hedefliyoruz. Elbette tüm planlamalarımızı siz öğrencilerimizi merkeze alarak yapıyoruz. Uşak Üniversitesi dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Özellikle kampüsümüzü alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla, sosyal donatılarıyla dünyanın sayılı kampüslerinden biri yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından TÖMER’de kayıtlı yabancı öğrenciler küçük bir gösteri sundu. Kimi öğrenciler Türkçe şiir okuyup şarkı söylerken kimi öğrenciler de kendi anadillerinde şarkılar ve şiirler okudu.

Tören Türkçe kursunda ilk 10’a giren öğrencilerin sertifikalarının ve plaketlerinin verilmesinin ardından bir kokteyl ile son buldu.
Kaynak: İHA