Atakum'da Fırınlar Denetlendi

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ramazan ayı öncesinde fırınları denetledi.

Zabıta ekipleri, personel hijyen sertifikası başta olmak üzere iş yeri ruhsatı, portör levhası gibi rutin kontrollerin yanı sıra 22 maddeden oluşan 'Ekmek Fırını Denetim Formunda yer alan maddelerle ilgili denetim yaptı.
Zabıta Müdürü Atilla Güneşdoğdu, kontrol edilen fırınlarda, işletmenin yeterli üretim alanına sahip olmasından, tuvaletlerdeki havalandırmalara, bacalarda olması gereken sulu sistem filtresine, su deposuna kadar tüm yapıyı denetlediklerini söyledi.

Bu koşulları yerine getiremeyenlere önce uyarıda bulunduklarını belirten Güneşdoğdu, "Eksikliklerini kontrol etmeye gittiğimizde hala söylenen şeyleri yapmamış, halk sağlığını hiçe sayan bir durumda olduğunu görürsek son çare olarak ceza uygulamak zorunda kalıyoruz. Özellikle temizlik konusunun üzerinde çok durduğumuz her şeyin telafi edilebileceğini ancak hijyenin olmazsa olmaz kural olduğunu fırın sahiplerine iletiyoruz. Hijyen eğitimi ve temizlik konusunda fırınlarımızı biraz zayıf gördüm. Bu eksikliklerini gidermeliler. Temizlik ve kalite bir arada olduğunda işlerinin de açılacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA