Müsiad Genel Başkanı Olpak Açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun faiz indirimini olumlu bulduklarını, ekonominin genel gidişatı çerçevesinde değerlendirdiklerinde ise TCMB'nin gereğinden fazla ihtiyatlı davrandığını düşündüklerini belirtti.

Olpak, yaptığı yazılı açıklamada, pek çok yerli ve yabancı kuruluşun, Türkiye'nin gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) büyümesini aşağı yönlü revize ettiği dönemlerde, MÜSİAD olarak 2013 ve 2014 büyüme tahminlerini değiştirmediklerini hatırlattı.
Geçen yılki büyüme tahminlerinde yanılmadıklarını vurgulayan Olpak,,2014 yılı ilk çeyrek büyümesinin de birçoklarının beklentilerinin üstünde gelmesiyle büyüme tahminlerinde tekrar yukarı yönlü revizyonlar başladığına işaret etti.
Bu olumlu tablonun, Merkez Bankası tarafından da desteklenmesini beklediklerini dile getiren Olpak, şunları kaydetti:
"Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun, politika faiz oranını yüzde 9,50'den yüzde 8,75'e indirmesini olumlu bulmakla beraber ekonominin genel gidişatı çerçevesinde değerlendirdiğimizde Merkez Bankası'nın gereğinden fazla ihtiyatlı davrandığını düşünüyoruz.
Bu ihtiyatlı yaklaşımın, enflasyonda hazirandan itibaren beklenen kayda değer düşüşle birlikte yerini daha radikal faiz indirimlerine bırakacağını bekliyoruz."
Kaynak: AA