Kırklareli Müftüsü Bayrak Açıklaması

Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak, ''Sıcak günlerde oruç tutmanın karşılığı cennettir'' dedi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki tüm camilerin ramazan ayına hazırlandığını söyledi.

Camilerde temizlik ve ışıklandırma çalışmaları yaptıklarını belirten Bayrak, ramazan ayının rahmet, bereket ve af ayı olduğunu vurguladı.
Ramazan ayında bol bol dua edilmesi gerektiğini aktaran Bayrak, ramazan ayı süresince bazı camilerde mukabeleler okunacağını belirtti.

Ramazan ayında Sakal-ı Şerif'in ziyarete açılacağını anımsatan Bayrak, şöyle konuştu:
''Bazı camilerimizde sadece kadınlarımıza yönelik programlar düzenlenecek. Kadın hocalarımız tarafından hatim ve sohbet programları yapılacak. Teravih namazları kılınacak. Kadınlarımızda uygun olacak camilerimizdeki programlara katılabilecek. Camilerimizde temizlik ve ışıklandırma çalışmalarımızı sürüdürüyoruz.''
Bayrak, ibadetlerin zorluğuna göre mükafatlarının da büyük olacağına dikkati çekti. Ramazan ayının çok sıcak günlere denk geldiğini dile getiren Bayrak, şunları kaydetti:
''Sıcak günlerde oruç tutmanın karşılığı cennettir. Sıcak havanın zorluğunu muhakkak yaşayacağız. Oruç sabır demektir. Sabırda imanın dörtte biridir. Büyük bir sabırla karşılayacağız, mükafatları da büyük olacaktır. Biz çok sıcak günlerde ziraat işiyle uğraşan hem de orucunu tutan insanlar biliyoruz. Böyle hafif bir zorluktan dolayı ibadetimizde uzaklaşmak doğru değil. Her şeyin bir zorluğu mutlaka olacak.''

Kaynak: AA