Antalyalı Fotoğraf Tutkunları Beyşehir’de

Antalyalı fotoğraf tutkunları Konya’nın Beyşehir ilçesinde tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı mekanları fotoğrafladı.

Antalyalı Fotoğraf Tutkunları Beyşehir’de

Antalya Fotoğraf Kulübü (ANFOK) üyesi Antalyalı fotoğraf tutkunları, fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı'nın daveti üzerine Beyşehir’e geldi. Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Milli Parklar Mühendisliği'nin gerçekleştirdiği organizasyon çerçevesinde Beyşehir'e gelen Antalyalı fotoğraf tutkunları, Beyşehir'de güneşin doğuşunu fotoğraflayarak etkinliklerine başladı.

Beyşehir Gölü Milli Parkı ve gölde faaliyet gösteren balıkçıları da fotoğraf karelerine yansıtan fotoğraf tutkunları, Yeşildağ Mahallesi'ndeki Leylekler Vadisi’ni de ziyaret etti ve leylek yuvalarını fotoğrafladı. Daha sonra tarihi Eşrefoğlu Camisi, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Fasıllar Mahallesi'ndeki tarihi ören yerlerini de gezdi. Fotoğraf tutkunlarının Beyşehir’deki etkinliklerde son mesaisi Beyşehir Gölü'ndeki günbatımını çekmek oldu.

Antalya Fotoğraf Kulübü (ANFOK) Kurucu Başkanı Aykut Sarıyıldız yaptığı açıklamada, Beyşehir'de gezdikleri alanlar hakkında bilgiler verdi. Leylekler Vadisi'ne hayran kaldıklarını belirten Sarıyıldız, ilk kez bu kadar fazla sayıda leyleği birarada gördüklerini dile getirdi. Sarıyıldız, fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesi bu bölgeyi mutlaka görmeye çağırdı. Sarıyıldız, kendilerini Beyşehir'de misafir eden Milli Parklar Mühendisliği yetkilileri ile davet ederek etkinlikte kendilerine eşlik eden fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı'ya teşekkür etti. Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener ise, Beyşehir'de Antalyalı fotoğraf tutkunlarını misafir etmenin onur ve memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Şener, bu tür aktivitelere kurum olarak her zaman destek vermeye çalıştıklarını, yörenin tanıtımı için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA