(özel Haber) Otobüsten Sonra Şimdi De Midibüs Fırın
Konya’da servis otobüsünü odun ateşiyle kullanılan bir etli ekmek fırınına dönüştüren işletmeci, araç filosuna 2’si midibüs 3 araç daha ekleyerek yemekli organizasyonlarda hizmet vermeye başladı.
Konya’da yaklaşık 20 yılı aşkındır çocuklarıyla birlikte fırın işletmeciliği yapan Tarık Başoda, uzun yıllar düşündüğü otobüs fırın fikrini 5 yıl önce hayata geçirdi. Bir otele servis otobüsü olarak hizmet veren emektar aracı satın alarak, odun ateşiyle kullanılan bir etli ekmek fırınına dönüştüren Tarık Başoda, düğün ve yemekli organizasyonlarda hizmet vermeye başladı.
Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte artan düğün gibi çeşitli organizasyonlarda otobüs içerisindeki odun ateşinde yapılan etli ekmekleri davetlilere sıcak sıcak ikram ediyor. Araç filosunu 2 midibüs ve 1 minibüsle genişleten işletmeci, etli ekmeğin yanı sıra, tahinli ve yumurtalı pide gibi çeşitlerin de satışını yapıyor.
SICAK SICAK HİZMET VERİLİYOR
Düğün organizasyonlarındaki davetli sayısına göre araçlarını gönderen işletme sahipleri, merkez Meram ilçesinde 600 kişilik bir düğün organizasyonda minibüs fırınla hizmet veriyor. İşletme sahibinin oğlu Ali İhsan Başoda, Konya’da 5 yıldır düğün organizasyonlarında, kalabalık pazaryerlerinde 'otobüs etli ekmek' olarak hizmet verdiklerini söyledi.
İki kardeş bir ortakla birlikte çalıştıklarını kaydeden Başoda, “Şu an itibariyle 4 adet arabamız bulunmakta. Düğünlere gidip, düğün evinin önünde sıcak sıcak hizmet veriyoruz. Düğüncünün 'fırına gidip geleceğim', 'etli ekmek hamur olacak' diye bir derdi kalmıyor. Ayağına hizmet vermekteyiz” dedi.
Babasının da yıllardır ekli ekmekçilik yaptığını belirten Başoda, “Babam 20 yıl önceden de böyle şeyler düşünmekteymiş. Fikir olarak varmış ama icraata dökmemiş. Nasip 5 yıl öncesineymiş. Böyle bir şey aklına gelmiş ve gerçekleştirmiş fikrini. Bizlere de sebep oldu kendisi” diye konuştu.
DÜĞÜN SAHİBİNİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Düğün sahibi İbrahim Uygun ise, Konya’da otobüs fırın hizmetinin artık bilinen bir şey olduğunu ifade ederek, “Böyle düğünlere geliyorlar. Bu yöntemle etli ekmekler hem daha sıcak hem de pratik oluyor. Gelen arkadaşlara ikram ayın anda olsun diye sıcak olarak gecikmeden yapılan bir hizmet. Bu da güzel oluyor. Hem düğün sahibinin işini kolaylaştırıyor hem de arkadaşlar için farklı bir iş tekniği olmuş oluyor” şeklinde konuştu.