Esenler Kayısı Festivali'nde 3 Ton Kayısı Dağıtıldı

Esenler’de düzenlenen Kayısı Festivali’nde vatandaşlara 3 ton kayısı dağıtıldı.

Şifa kaynağı kayısılardan almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı.
Esenler bu hafta sonu Kayısı Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi ve Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Derneği (MASTÖB) Esenler Şubesi ile birlikte düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal başta olmak üzere siyaset, sanat, spor, iş dünyasından çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Bu yıl Malatya’da beklenenden az hasat edilen kayısı nedeniyle ‘Kayısının kayıp yılı’ ilan edilmesi de festivalin de sloganını “Malatya’da yok, Esenler’de çok” olarak belirledi. Festival, Mehteran takımı ve Motif Halk Oyunları gösterilerini sergilemesiyle start aldı.

“MALATYA KAYISISI ÜLKE TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ UNSUR”
Festivalde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Malatya’da yaşanan kayısı sıkıntısına rağmen 3 ton kayısının halka dağıtılacağını söyledi.

Malatya ili hakkında da konuşan Göksu, yetiştirilen kayısının ülkenin tanıtımında önemli bir unsur olduğunu dile getirdi. Başkan Mehmet Tevfik Göksu, “Malatya’nın kayısı bereketini bu sene Esenler'e getirdik. Malatya, siyasi tarihimize baktığımızda bu ülkenin her zaman yerli ve milli siyasetine en büyük desteği vermiştir ve devletin önemli yatırımlar almasını sağlayan önemli merkez haline gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri önceden hazırlanmış stantlarda 3 vatandaşlara kayısı dağıttı.

Festivalin sonunda Türk Pop Müziği'nin sevilen ismi Kutsi, söylediği şarkılarla doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşattı.
Kaynak: İHA