Anadolu Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Anadolu Üniversitesinden mezun olan 5 bin 400 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Atatürk Stadı'nda düzenlenen tören, Rektör Prof. Dr.Naci Gündoğan, rektör yardımcıları, senato, yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerin, öğrenci velilerini ve yakınlarını selamlamasıyla başladı.

Bu sırada "BeOne Project" grubu canlı müzik performansı sergiledi.
Gündoğan, yaptığı konuşmada, mezuniyet törenini değerli kılan şeyin öğrencilerin varlığı olduğunu belirterek, törene katılmaktan memnun olduğunu söyledi.

Öğrencilerin her şeyini ailelerine borçlu olduğunu ifade eden Gündoğan, şöyle konuştu:
"Ancak bu günleri kıymetli ailelerinize borçlu olduğunu bilmelisiniz. Anadolu Üniversitesinin bütün çalışanları olarak ailelerin fedakarlıklarının bize yüklediği sorumlulukla yıllardır emanetlerinize sahip çıkmak için elimizden geleni yaptık. Bütün imkanlarımızla kurduğunuz hayallerinizi gerçekleştirmek için elimizden geleni yaptık. Yaşadığımız dünyanın gereklilikleri neyse çocuklarımızı bu gereklikler çerçevesinde donatmaya çalıştık."
Mezun öğrenciler adına konuşan Fen Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Melike Palsü de hayallerini gerçekleştirme imkanı sunan Anadolu Üniversitesine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından mezunlara diplomaları verildi.


Törende Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine ait uçaklar gösteri uçuşu yaptı. Final bölümünde kep atılmasının ardından havai fişek gösterisi düzenlendi.

Törenin ardından Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) üçlüsü konser verdi.
Kaynak: AA