Bağcılar'daki Camilerde Ramazan Hazırlıkları

Ramazan ayının yaklaşmasıyla Bağcılar'daki 72 cami, gül suyu sıkılarak temizlenmeye başlandı.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilçe sakinlerinin ramazanın manevi atmosferini daha huzurlu yaşayabilmesi için cami ve mescitler temizleniyor.
Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı 10'ar kişilik iki ekip tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, işçiler, ibadethanelerde kuru temizlik yapıyor. Ardından halılar yıkanıyor, fayans ve mermerler siliniyor.
Çalışmalar sırasında, kütüphane ve ayakkabılıklar da temizleniyor. Mihrap, minber, balkon ve avizelerin temizliğinin de tamamlanmasının ardından caminin her tarafına gül suyu sıkılıyor.

- "Ramazanda ihtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ramazan ayının kimsesiz, yetim, öksüz ve ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği bir ay olduğunu ifade etti.

Müslümanların ramazanda birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirten Çağırıcı, şunları kaydetti:
"Bu yıl da 11 ayın sultanı ramazan ayını en iyi şekilde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz. İhtiyaç sahibi insanlarımıza yine sahip çıkacağız. İlçemizdeki tüm kurum, kuruluş ve hayırsever iş adamlarımızla mübarek ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz. Hemşehrilerimin bu mukaddes ayın nimetlerinden bolca faydalanmalarını diliyorum. İlçe sakinlerinin ibadetlerini huşu içerisinde yerine getirmeleri için ibadethanelerimizin temizliğini yapıyoruz."
Kaynak: AA