Askerlerin 5 Yıldızlı Otel Masrafı, Danimarka'yı Karıştırdı

Mali'ye barış gücü olarak gönderilen Danimarkalı askerlerin, 5 yıldızlı otelde kaldığı ve 6 milyon kronu bulan otel masraflarının ortaya çıkması, ülkede geniş yankı buldu.

Danimarka'nın Mali'de barışı sağlamak için Birleşmiş Milletler'in (BM) hizmetine sunduğu Herkules uçaklarıyla gönderdiği 39 asker ve pilotun, Mali'nin Bamako şehrinde 5 yıldızlı lüks otelde konaklaması, ülke basınında geniş yer aldı.
Personel için otele kişi başına gecelik bin 300 kron (505 lira) ödendiği ve şubattan mayısa kadar yaklaşık 6 milyon kron (2,3 milyon TL) otel faturası çıktığı belirtildi. 5 yıldızlı otelde konaklayan askerlerin, görevlerinden arta kalan zamanlarda oteldeki iki yüzme havuzu, fitness salonu ve tenis sahalarından da faydalandıkları bildirildi.

Bu arada yüksek otel faturasının, ordunun tasarruf yapmak için bazı çalışanlarının işine son verdiği bir döneme rastlaması, tartışmaları alevlendirdi. Askeri bir yetkili, askerlerin askeri kamp yerine lüks otelde konaklamasını, operasyon süresinin kısa süreli olmasına bağlayarak, "Askeri kamp kurma sanıldığı kadar ucuz değil ve zaman alıyor. Afganistan'daki askeri üste kalan Danimarkalı bir askerin gecelik masrafı 480 kron (Yaklaşık 186 lira). Önceliğimiz askerlerin güvenliğini sağlayabilecek ve hijyenik yemek yiyebilecekleri bir ortam" dedi.

Yetkili, BM'nin şehrin en büyük otelinde konaklamasından sonra şehirdeki diğer otellerde fiyatların şişirildiğini belirterek, ödedikleri miktarın pazarlık sonucundaki indirimli fiyat olduğunu kaydetti.

Hükümet eleştiriler karşısında sessiz kalırken, parlamentodaki Enhedslisten ve Liberal İttifak partileri, Savunma Bakanının derhal müdahale etmesini istedi.


Kaynak: AA