Akbank 'Cannes Lions' Festivalindeki Gelişmeleri Anlık İletiyor

Akbank, "Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali"ndeki tüm gelişmeleri ve toplantıları yerinden takip ederek, tüm trend gelişmeleri anlık olarak Twitter ve Facebook hesapları üzerinden takipçilerine iletiyor.

Akbank açıklamasına göre, Akbank'ın şu ana kadar takipçilerinin büyük ilgisini toplayan paylaşımlar arasında, ünlü Hintli Pandey kardeşlerden Piyush Pandey'in, "Hayatımda hiç orijinal birşey yazmadım, hepsini Hint halkından çaldım" itirafı ve Adobe'nin, Yves Behar ve PJ Pereira ile birlikte yeni yaratıcılar hakkında vizyon dolu oturumundan anekdotlar bulunuyor.
Akbank daha önce de benzer bir çalışmayı "South by South West Festivali'nde" (SXSW) yapmıştı.
ABD'de 1987 yılından beri gerçekleşen ve dünyanın önde gelen dijital yaratıcılık festivallerinden biri olan SXSW'de her yıl birçok farklı ülkeden binlerce ziyaretçi; müzik, interaktif ve film alanlarında ileriki dönemlere damgasını vuracak trendleri takip etme imkanını elde ediyor.
Akbank, bu trendleri sosyal medyadaki takipçileriyle de gerçek zamanlı olarak paylaşmayı hedefliyor. Akbank, bu hedef doğrultusunda SXSW Interactive'de de Cannes Lions'da olduğu gibi iletişim trendleri ve içerik geliştirmede uzman olan Bigumigu ile iş birliği yapmıştı. SXSW Interactive Festivali boyunca sosyal medya kanallarından önemli gelişmeleri anlık olarak takipçileriyle paylaşan Akbank, festivalin hemen ardından, özet bir festival raporu hazırlayarak sosyal medya kanalları aracılığıyla konuyu meraklılarına sunmuştu.

Kaynak: AA