İzmir Büyükşehir Belediyesi Memurlarından 'Yemek' Eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesinde memur kadrosunda çalışanlar, devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde, sosyal yardımlar kapsamında "yemek hakkı" tanınması için belediye önünde sofra kurarak eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) arasında 22 Mayıs'ta başlayan ve yaklaşık 5 bin 500 belediye memurunu ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor.
Görüşmelerde ilave sosyal denge zammı talep etmeyen, buna karşılık sosyal yardımlar kapsamına ücretsiz yemek, ulaşım ve kreş yardımının alınmasını isteyen sendika, isteklerine olumsuz yanıt verilmesi üzerine eylem kararını uygulamaya koydu.
Bu çerçevede İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan sendika üyesi bir grup belediye çalışanı, "ücretsiz yemek hakkı" tanınması için eylem yaptı. "Yolsuzluğun, yoksulluğun hesabını emekçiler soracak" ve "Sermaye ve rant için değil, emek ve halk için yerel yönetim" yazılı pankartlar astıkları belediye girişinde yer sofrası kuran memurlar, öğle yemeğinde simit, peynir ve karpuz yedi.
Sosyal yardım taleplerinin karşılanmasını protesto eden eylemci memurlar, "sadaka değil toplu sözleşme", "bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.
Öğle yemeğinin ardından kurdukları sofrayı toplayan ve çevre temizliği yapan belediye çalışanları eylemlerini sonlandırdı.
Belediye memurları, ücretsiz ulaşım hakkı talepleri için de yarın saat 16.00'da da eylem yapacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA