Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, Samsun'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığınca düzenlenen "Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim" projesinin akülü araç teslim törenine katıldı.

Hotar, çeşitli ziyaret ve etkinliklere katılmak üzere geldiği Samsun'da İlkadım Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.
AK Parti Samsun İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ben Engelliler İçin Ne Yapabilirim" projesinin akülü araç teslim törenine katılan Hotar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 8,5 milyon engelli nüfus bulunduğunu belirtti.

AK Parti'nin iktidara geldikten sonra engelli vatandaşları öncelikleri arasına aldığını 2005 yılında ilk kez engellilere yönelik kanun çıkarıldığını vurgulayan Hotar, şunları kaydetti:
"Düşünün neredeyse nüfusun yarısını ilgilendiren bir konu var ve 2005 yılına kadar bu konuyla ilgili bir düzenleme, tüzük, yönetmelik yok. Gelişmiş bir ülkeye, medeni bir ülkeye, Türkiye gibi çok köklü tarihi geçmişi olan bir ülkeye yakışmazdı. Ayrıca Anayasamız da hükümetlere, devlete sosyal olma görevini vermiş. İşte biz bunların gereği olarak ilk kanununu çıkardık. Yönetmelikleri, tüzükleri daha sonra anayasa değişikliğini yaparak bugüne kadar geldik. Tabi işimizi bitmedi."
- "Önemli olan kalplerdeki engelleri kaldırarak bu kanunları hayata geçirmek"
Kanun çıkarmanın önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Hotar, daha önemlisinin kalplerdeki engelleri kaldırarak bu kanunları hayata geçirmek, geliştirmek ve toplumda bu konuyla ilgili bir bilinç oluşturmak olduğunu söyledi.

Hotar, "İşte bunu hep birlikte yapabiliriz. Bu tür etkinliklerle farkındalık oluşturuyoruz, bu konulara dikkati çekiyoruz ve tabi ki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşılamaya çalışıyoruz. İşte bugün burada akülü araç hediyemiz olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 26 engelli vatandaşa akülü araçların anahtarları teslim edildi.
Program, projenin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA