34. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali

Artvin Valisi Kemal Cirit, geleneksel hale gelen, adını boğa güreşlerinden alan ve kentle özdeşleşen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'ni ilerleyen dönemde Altın Boğa Festivali'ne dönüştürmek istediklerini söyledi.

Artvin Valiliği ile Artvin Belediye Başkanlığınca düzenlenen 34. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali ile ilgili son değerlendirme toplantısı, Vali Cirit başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, festivalin yarın akşam kortej yürüyüşü ile başlayacağını, 22 Haziran'da sona ereceğini belirtti.

Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali'nin Artvin'in çok önemli bir marka değeri olduğunu ifade eden Vali Cirit, "Bu festival tam 34 yıldır büyük coşkuyla sürdürülmüş. Bu yıl gerek Valiliğimiz gerekse Belediye Başkanlığı olarak festivali uluslararası festivale dönüştürülerek kentin tanıtımına ve gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Artvin'de geleneksel hale gelen, adını boğa güreşlerinden alan ve kentle özdeşleşen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali'ni ilerleyen dönemde Altın Boğa Festivali'ne dönüştürmek istiyoruz" dedi.

Vali Cirit, bu yıl festivalin 5 gün çeşitli etkinliklerle dolu dolu kutlanacağını kaydederek, yıllardır kutlanan festivalin boğa güreşleriyle önplana çıktığını ancak kültür ve sanat kısmının eksik kaldığını, bundan sonra kültür ve sanat kısmıyla da anılmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise festivalin yarın 8 boğanın katılımıyla tulum, davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle başlayacağını söyledi.

İlk kez boğaları halkla birlikte kortejde yürüteceklerini, görsel anlamda Artvin sokaklarının uluslararası üne sahip İspanya sokaklarını aratmayacağını dile getiren Kocatepe, "Festivalimizin simgesi olan boğalarla davul ve zurna eşliğinde yürüyeceğiz. Artvin'deki boğalarla insanların ilişkisi İspanya'dakinden çok farklı. İspanya'daki bir boğanın fotoğrafını çekin bakın, boğaların adeta çıldırmış, şaşkına dönmüş ve korkmuş görüntüleri var. Artvin'de ise boğaların insanlarla dostluğunun yanı sıra hayvanseverliğin fotoğraflarını göreceksiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali Tertip Komitesi Başkanı Murat Sancar, festival hazırlıkları ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
Toplantıya, Vali Cirit ve Belediye Başkanı Kocatepe'nin yanı sıra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Vali Yardımcıları Yılmaz Kurt, Hasan Ongu ve Mutlu Almalı, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk ile ilgili daire amirleri katıldı.

Kaynak: AA