Tes-iş ve Maden-iş Üyeleri İş Bırakma Eylemi Yaptı

Konya'da Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş), üyeleri, iş bırakma eylemi yaptı.

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat, DSİ 4. Bölge Müdürlüğündeki eylemde gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır devam edilen özelleştirme uygulamalarının çalışanlar ve toplum üzerindeki etkilerinin ortaya çıktığını söyledi.

Tes-İş sendikasına bağlı Yatağan Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile Maden-İş Sendikasına bağlı Geli müessesesi bünyesindeki kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı orada çalışanlara destek için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını belirten Kökat, şunları kaydetti:
"Bu uygulamalara artık son verilmelidir. Dünyada gelişmiş ülkeler geri dönüp kamulaştırma yapmaktadır. Özelleştirme ve taşeron uygulamaları konusunda alınan yargı kararları titizlikle yerine getirilmelidir. Stratejik özellikleri nedeniyle özellikle enerji temininde sürdürebilirliği sağlamak için yerel kaynaklarımıza dayalı kömür enerjisi üretimi gibi alanlar, kamunun mülkiyetinde kalmalıdır. Kamu sermayesi işletmelerde çalışanlarında yer aldığı yeni kurumsal yapılar geliştirilmelidir."
Kökat, 17 Haziran Salı günü Türk-İş'e bağlı sendikaların örgütlü olduğu iş yerlerinde 2 saat iş bırakma eylemine gidileceğini vurguladı.
18 Haziran Çarşamba günü ise 81 ildeki AK Parti teşkilatlarına yürüyüş düzenleneceğini aktaran Kökat, basın açıklaması yapılıp, bir saat oturma eylemi gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA