Ab Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Alanya'da Açıklaması

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye'nin yanı başında Antalya'nın olduğu, 2 bin kilometre değil de sınırda olduğunu gösterenler bile oluyor bazen. Dolayısıyla bu iddiaları çürütmek de bize düşüyor" dedi.

Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney'i ziyaret etti.
Ziyarette bir gazetecinin Irak ve Suriye'deki olayların Avrupa'da Türk turizmini etkileyecek iddialar ortaya çıkardığını söylemesi üzerine Çavuşoğlu, bu iddiaları çürütmek gerektiğini dile getirdi.
"Suriye'nin yanı başında Antalya'nın olduğunu, 2 bin kilometre değil de sınırda olduğunu gösterenler bile oluyor bazen" diyen Çavuşoğlu, "Dolayısıyla bu iddiaları çürütmek de bize düşüyor. Suriye'deki, Irak'taki gelişmeler tamamen sizin kontrolünüzde değil. Önemli olan şey, Türkiye'nin istikrarlı, barış içinde ve huzurlu olduğunu göstermektir" ifadesini kullandı.
Turizmin güzelliklerinin mümkün olduğunca anlatılması gerektiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, bunları sadece bakanlıkların anlatmasının yetersiz olacağını, tur şirketlerine de bazı görevler düştüğünü kaydetti.

Yaşananların tur şirketlerinin otelcilere karşı fiyat düşürmek için kullanmalarının doğru olmayacağını aktaran Çavuşoğlu, "Bazen tur şirketleri bu krizleri bahane ederek fiyatları düşürüyor. Kendilerinden rica ediyoruz. Türkiye'deki işletmecilerle böyle oyunlar oynamayalım. Siz de kazanıyorsunuz. Helali hoş olsun ama adaletli, samimi, dürüst olalım. Kısa vadeli günübirlik düşünmeyelim. Uzun vadede sağlam adımlarla gitmek lazım. Böyle olayları da fırsata çevirmemek lazım" diye konuştu.

-"Mesut Özil olduğu için Almanya'nın kazanmasını isteriz"
Basın mensuplarının Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'na ilişkin değerlendirmelerini sorması üzerine Çavuşuğlu, golfe ilgisinin futbola ilgisini azalttığını söyledi.

Türkiye'de Latin ülkelerine sempati olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Bu sene Dünya Kupası'ndan 6 takım say' deseniz biraz zor sayarım ama favoriler belli. Biz Mesut Özil olduğu için Almanya'nın kazanmasını isteriz" dedi.

Çavuşoğlu'na Hidayet Görgün Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencilerinden Şura Okşar ve Buğra Kemal Erdönmez tarafından resim hediye edildi.
Kaynak: AA