Erzincan’ın Yıldızları Tanıtım Şöleni Gerçekleşti

Erzincan’daki eğitim kurumlarındaki öğretmen ve öğrencilerin, uluslararası ve ulusal alanda elde etmiş oldukları başarılar düzenlenen törenle tanıtıldı.

Erzincan’ın Yıldızları Tanıtım Şöleni Gerçekleşti
Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Erzincan’ın Yıldızları” tanıtım şölenine Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Kurt ve Fatih Kaya, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Atanur Köseoğlu, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün: “Başarı için temel derslerin yanında sosyal, kültürel, bilimsel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılımın da gerekliliği ve öneminden yola çıkarak; öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak, performanslarını geliştirerek pozitif rekabeti teşvik etmek, il genelinde yapılan sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere destek vermek, eğitim paydaşlarımızın moral motivasyonlarını ve başarılarını arttırmak, öğrencilerimizin sanatla, bilimle, fikirle ve sporla buluşacağı ortamlar oluşturmak ve yeteneklerimizi Erzincan halkı ile buluşturmak amacı ile bu şöleni düzenledik. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında uluslararası ve ulusal alanda başarı elde etmiş öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Vali Abdurrahman Akdemir ise konuşmasında: “İlimizin başarı grafiğinin her geçen gün yükseldiğini görmek; öğrencilerimizin uluslararası ve ulusal anlamda birçok başarısına şahit olmak bizler için bir gurur vesilesi. Ben bu başarı grafiğinin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Akdemir Erzincan’ı ulusal ve uluslararası sportif, kültürel,sosyal ve bilim alanında temsil ederek başarı kazanan öğrencilere ve öğretmenlerine madalya ,plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA