Thy'nin Ortadoğu Müdürleri İle Seyahat Acentesi Yöneticilerinin Buluşması

Türk Hava Yolları'nın (THY) Ortadoğu'daki yolcu sayısını artırmak ve yeni uçuş lokasyonları belirlemek üzere, kurumun Ortadoğu müdürleri ile seyahat acentesi yöneticileri bir araya geldi.

İstanbul Park Bosphorus Hotel'de "Widen Your Middleast" başlığı altında düzenlenen toplantıda konuşan THY Pazarlama Satış 1. Bölge Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, THY'nin 105 ülkede 253 destinasyona uçtuğunu, bu yılki hedeflerinin 60 milyon yolcu taşıma olduğunu söyledi.

THY'nin Ortadoğu'da 36 destinasyona uçtuğunu dile getiren Ceylan, "Ortadoğu giderek önem kazanıyor. Düzenlediğimiz bu aile toplantısında, bölgede THY'nin yolcusunu artırmak için Türkiye'nin seyahat acenteleri ile işbirliği içinde neler yapabileceğimizi araştırıyoruz" dedi.

THY Gelir Yönetim Operasyon Müdürü Cem Tanburacı da acentelerin yurt dışı faaliyetlerinde uğradığı zararları telafi etmek için iyileştirici imkanları araştırdıklarını belirterek, "THY'nin Türk seyahat acentelerine destek olma mecburiyeti vardır" ifadesini kullandı.
Mercan Turizm Başkanı Cüneyt Mengü de THY'den yeni havalimanı için tanıtım yapılmasını isteyerek, Ortadoğu'dan Avrupa'ya değil İstanbul'a yolcu taşınması gerektiğini kaydetti.

Turiste ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Mengü, gerekirse Avrupa'nın kısıtlanması gerektiğini anlattı.
Kappa Tur Yönetim Kurulu Üyesi Kaan İşçil de Türk turistin sorun olan ülkelere gitmediğini aktararak, "THY'nin sorunlu bölgelerde acentelere destek için imkanlar oluşturması lazım. Acentenin Beyrut, Mısır gibi bölgelere çalışması için operasyonunu destekleyici flexible koşullar oluşturulmalıdır" şeklinde konuştu.

Müdürlerin bölgelerine yönelik gerçekleşen uçuşlar hakkında bilgi verdiği toplantıya, THY'nin satış, pazarlama, kurumsal iletişim gibi departmanlardan yöneticiler, Mısır, Umman, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve İran gibi bölgelerden müdürler katıldı.

Kaynak: AA