Özbay Bebek Tedavi İçin Kırıkkale'ye Getirildi

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nde yemek borusu tıkalı olarak dünyaya gelen bebek, ambulans helikopterle tedavi edilmek üzere Kırıkkale’ye getirildi.

Özbay Bebek Tedavi İçin Kırıkkale'ye Getirildi

Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’ne doğum sancısı üzerine kaldırılan Z. Özbay (25), 2 kilo 10 gram ağırlığında bir kız bebek dünyaya getirdi. Sağlık kontrolünden geçirilen bebeğin yemek borusu tıkalı olduğu tespit edildi. Bebeğin tedavisinin sürdürülebilmesi için tam donanımlı bir hastaneye ulaştırılması gerektiğine karar veren doktorlar, Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile irtibata sağladıktan sonra bebeği ambulans helikopterle Kırıkkale'ye gönderdi. Yaklaşık 45 dakikalık yolculuğun ardından Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi gelen bebek, burada yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Bebeğin 12 Haziran Perşembe günü ameliyat edileceği belirtildi

Bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi veren Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Nilüfer Güzoğlu, anne karnında başlayan cerrahi bir probleminin olduğunu belirterek, “Bebeğin yemek borusunda bir tıkanıklık var. Tıkalı olan yer kesilerek yemek borusuyla uç uca birleştirilecek. Ameliyat ve sonrasında da burada takibini yapacağız. İmkanlarımız el verdiği için hastayı kabul ettik. Maalesef hayati tehlikesi var. Ama şu anda bebeğin durumu iyi. Yarın için ameliyat olması planlandı. Ameliyat sonrası inşallah daha iyi olacak” dedi.

Kaynak: İHA