Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Aü Rektörü Kurtcephe’ye Ziyaret

Almanya’nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Güvenç Mecilioğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret etti.

Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Aü Rektörü Kurtcephe’ye Ziyaret

Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Güvenç Mecilioğlu, Rektör Kurtcephe’yi ziyaretinde, Landshut Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karl Stoffel'in ve üniversite yönetiminin selamlarını ileterek, “Sizi Rektörümüz adına Almanya’ya davet etmek için buradayım” dedi.

Mecilioglu ayrıca, Akdeniz Üniversitesi ile Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında bilimsel işbirliğinin başarılı bir şekilde sürdürüldüğü için Rektör Prof. Dr. Kurtcephe ve ekibine teşekkür etti.Başarılarını oldukça etkileyici bulduğu, Akdeniz Üniversitesi’nde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Doç. Dr. Tülin Güvenç Mecilioğlu, “Tüm dünyanın gerçekleştirdiği ilklerinden söz ettiği, böylesine başarılı bir üniversite ile bilimsel işbirliği kurulmuş olması üniversitemiz adına çok önemli bir gelişme. Akdeniz Üniversitesi ile yapılan Erasmus değişim programına Alman öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Aynı zamanda Landshut Üniversitesi’nde okuyan 300’e yakın Türk öğrenci de Akdeniz Üniversitesi’nde bir dönem okumak ve çifte diploma almak istiyor” şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe de, Almanya’nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, “Almanya yıllardır birlikte çeşitli alanlarda işbirliği yaptığımız bir ülke. Almanya’daki üniversitelerle yapılan bilimsel işbirliği çalışmaları da bu anlamda bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA