İstanbul Üniversitesi'nden, Çocuk Hematolojisi Servisiyle İlgili Açıklama

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, çocuk hematolojisi servisiyle ilgili yaptığı açıklamada, poliklinik hizmetlerinde bir aksama olmadığını ancak yatak sayısının kısıtlı olduğunu belirtti.


Yapılan açıklamada, "Çapa Yerleşkesi’ndeki binaların "İstanbul Üniversitesi Çapa-Cerrahpaşa Yerinde Yeniden Yapılanma Projesi" çerçevesinde mastır plan ve ön projeleri hazırlanmış Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da onaylanmıştır. Yapım konusunda TOKİ ile protokol imzalanmıştır. Şu anda İÜ Çapa Yerleşkesi’nin yenilenmesi için uygulama projesi ihalesi hazırlıkları tamamlanmış ve ihaleye çıkma aşamasına gelinmiştir.

Çocuk Hematolojisi servisi çocuk kliniği binası yıkıldıktan sonra 9 yatakla hizmetine devam etmektedir. Ayaktan tedavi ve poliklinik hizmetlerinde bir aksama yoktur, ancak yatak sayısı kısıtlıdır. Kurumdaki hemşire eksiği nedeniyle yaz döneminde zorunlu olarak yatak sayısının 6'ya inmesi gerekmektedir. Hemşire bakım standartları belirli olup hizmet kalitesinden taviz verilmesi söz konusu olamaz.

İstanbul Üniversitesi her şartta, imkânlar el verdiği sınırlar içerisinde hiçbir sorumluluktan kaçmadan en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışmaktadır" denildi.
Kaynak: İHA