Bingöl'de Görme Engellilere 'Gören Göz' Cihazı

Bingöl'de, Aile ve Sosyal Politikalar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının birlikte yürüttüğü "Gören Göz" projesi kapsamında görme engellilere gitmek istedikleri yere güvenli ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan cihaz dağıtıldı.

Navigasyon ve sesli komut özelliği sayesinde görme engellilerin hayatını kolaylaştırılacak "Gören Göz" adı verilen cihaz, Bingöl'deki 80 görme engelliye törenle dağıtıldı.
Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezinde düzenlenen törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürü Mahmut Buyankara, Türkiye genelinde 26 ilde Gören Göz cihaz dağıtımı yapılacağını belirterek, cihazlar sayesinde, engelli vatandaşların verecekleri komutlarla hayatlarının daha da kolaylaşacağını söyledi.

Buyankara, Türkiye genelinde 5 bin adet Gören Göz cihaz dağıtımı yapılacağını belirti.
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hüseyin Artukarslan ise engellilere dağıtımı yapılan cihazlar sayesinde görme engellilerin daha rahat ve güvenli bir şekilde hareket edeceklerini savunarak, engellilerin de teknolojiye ayak uyduracağını kaydetti.

Artukarslan, şöyle konuştu:
"Bu cihazlar sayesinde daha rahat ve daha güvenli hareket edeceğiz. Teknolojinin ve bilimin ne kadar ilerlediğini bir kez daha görmüş olduk. Sakatlık bir suç unsuru değildir. Özelikle her birey, potansiyel bir engelli adayıdır. Allahın yaratmış olduğu bu varlıkları hor hakir görmek, insanlık dışı bir olaydır. Bize bu imkanı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz."
Kaynak: AA