Ebys Vatandaş Desteğini Arttırdı

DİSKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına giren ilçelerde görev yapacak personeline, Elektronik Belge Yönetim Sistemi’nin (EBYS) kullanımı ile ilgili eğitim verdi.

Ebys Vatandaş Desteğini Arttırdı

İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim çalışması toplantı salonunda yapıldı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görevli Recep Doğri tarafından verilen eğitime çok sayıda personel katıldı.

Personelin bilgi donanımımı artırmak, iş kapasitesini güçlendirmek amacıyla yapılan toplantıda, elektronik bir belgenin sisteme girişinden çıkışına kadar olan tüm süreçlerin takibi ile ilgili bilgi verildi.

Eğitim çalışması hakkında bilgi veren DİSKİ Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanı İhsan Yüce, Elektronik Belge Standartlarının 2008/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile 16 Temmuz 2008 tarih ve 26938 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra uygulanmaya başladığını kaydetti.

EBYS’nin, kurumların gündelik işlerini yerine getirirken oluşturdukları her türlü dokümantasyonun içerisinden kurum faaliyetlerinin delili olabilecek belgelerin ayıklanması, içerik, format ve belgelerin birbiriyle ilintilerinin korunmasını sağladığını kaydeden Yüce, sistemin bu belgelerin üretimden nihai tasfiyeye kadar olan süreç içerisinde yönetilmesi demek olduğunu ifade etti.

EBYS’nin belgelere hızlı erişimi sağladığını belirten Yüce, sistemle belgelerin kaybolması, yıpranması gibi fiziksel sorunların ortadan kalkmasının yanında kağıt tasarrufu sağladığını bu yönüyle de çevreci bir sistem olduğunu söyledi.

Yüce, EBYS’nin belgelerin hızlı bir şekilde arşivlenmesine imkân tanıdığını da belirterek, “Sistem, dolap, dosya gibi materyallerin kullanımını azalttığı için mekânları ferahlatıyor. Bu da iş ortamının daha kullanışlı hale gelmesini sağlıyor. Dolayısıyla iş verimi doğrudan olumlu yönden etkileniyor” dedi.

EBYS’nin işlemleri hızlı bir şekilde çözmesinden dolayı yurttaş memnuniyetini artırdığını ifade eden Yüce, “Sistem oldukça hızlı. Yurttaşın belgeler arasında kaybolmasını ortadan kaldırıyor. Belge süreçleri hızlı ilerlediği için zamandan tasarruf ediliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA