Yaşam Boyu Eğitim Derneği'nden Anlamlı Destek

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Yaşam Boyu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 10 ilkokul öğrencisini ilçede ağırlayarak sinemaya götürdü.

Yaşam Boyu Eğitim Derneği'nden Anlamlı Destek

Daha önce muhtaç 100 aileye gıda yardımında bulunan Kızıltepe Yaşam Boyu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, bu kez de Kızıltepe’yi görmeyen ve 10 ilkokul öğrencisini Kızıltepe’de ağırladı. Çıplak Köyü İlkokulu'nda okuyan 10 öğrenci, Mova Park Alışveriş Merkezi'ni gezerek sinemaya gitti. Dernek yönetimi her öğrenciye 50 liralık gıda yardımında bulundu. Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de öğrencilere eşlik ederek, yemek yedi. Burada konuşan Kaymakam Ermiş, "Farklı noktalarda görev yapan öğretmen arkadaşlarımız Yaşam Boyu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği adı altında bir dernek kurmuşlar ve ilkokullarda başarılı yardıma muhtaç öğrencilerine yönelik program organize etmişler. Programı gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" dedi

Kızıltepe Yaşam Boyu Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Alay ise, "Çıplak İlkokulu'nun yardıma muhtaç öğrencilerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla tespit ettik. Öğrencilerimizi Mova Alışveriş Merkezi'nde gezdirdikten sonra sinemaya götürdük. Öğle yemeğimizi hep beraber yedik. Gezimizin ardından öğrencilerimizi köylerine bırakacağız" diye konuştu.

Öğrenciler, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra köylerine döndü

Kaynak: İHA