Van’da Sosyal Güvenlik Haftası Kutlamaları

Van’da, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Yüce, yapacakları Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları hakkında bilgiler verildi.

Van’da Sosyal Güvenlik Haftası Kutlamaları

İl binasında yapılan basın toplantısına il müdür yardımcıları ve servis şefleri katıldı.

Burada açıklama yapan SGK İl Müdürü Mehmet Yüce, SGK’yı paydaşlarına tanıtmak ve sosyal güvenlik reformunu anlatmak amacıyla böyle bir toplantının düzenlendiğini belirterek, “Sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı yeni yasal düzenlemelerle ortaya çıkan hak yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, kayıtlı istihdamını teşvik etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin artmasına katkı sağlamayı amaçlamaktayız. Kurumumuzun kuruluş kanununun kabul edildiği 16 Mayıs tarihini içine alan hafta, her yıl ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 12-18 Mayıs 2014 tarihlerini kapsayan hafta, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanacaktır” dedi.

Yapılan basın toplantısıyla birlikte Sosyal Güvenlik Haftası’nı ilan ettiklerini ifade eden Yüce, “Önümüzdeki hafta, tüm paydaşlarımızla sosyal güvenliğin daha iyi anlaşılması ve geleceğin sosyal güvenliğinin inşa edilmesi için yoğun faaliyetlerimiz olacaktır” şeklinde konuştu.

Van’ın 1 milyon 70 bin 113 nüfusa sahip olduğunu ve 13 bin civarında işyerinin bulunduğunu dile getiren Yüce, “Aktif işyeri sayımız 6 bin 185’tir. 113 bin 300 sigortalı olarak çalışanımız var. Bunun 4A olarak tabir ettiğimiz ve bu sigortaya sahip olanların sayısı 64 bin 482 kişidir. BAĞ-KUR tabiri olarak kullandığımız 4B sigortalı sayısı ise 14 bin 350 kişi olup 4C dediğimiz yani memur statüsünde olan sigortalı insanlarımızın sayısı da 34 bin 468’dir” dedi.

Kaynak: İHA