Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara'ya güzel bir mesaj göndermek zorundayız. Biz 30 Mart 2014 seçimlerinden 'ders çıkarttık' mesajını göndermemiz lazım" dedi.

Kemer ilçesine gelen Menderes Türel, parti teşkilatını ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret etti. Türel'e, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kemer AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Ferruh Derin ve partililer eşlik etti. Parti binasında konuşan Türel, daha önce milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak geldiği Kemer'e belediye başkanı kimliğiyle ilk defa geldiğini belirtti.

Türel, memlekete en iyi şekilde hizmet etmek için geceyi gündüze katacaklarını ve hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

Bugünkü sevinçlerinin aslında buruk olduğunu ifade eden Türel, "Keşke Kemer'de ilçe belediye başkanlığını da kazanabilmek mümkün olsaydı. Ancak sandıktan çıkan sonuç, bizim için her zaman saygı göstermemiz gereken bir sonuçtur. Sandıktan çıkan sonuç karşısında boynumuz kıldan incedir" diye konuştu.

Türel, her seçim sonucunun aslında bir son değil, başlangıç olduğunu dile getirerek, "Yılmayacağız ve umutsuzluğa kapılmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Şimdi sandıktan çıkan sonuçtan ders çıkarma zamanı. Birbirimizi hırpalamadan bütün bu analizleri, en iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Suçu önce kendimizde arayarak işe başlamamız lazım. 'Bu seçimi şu ya da bu yüzden kaybettik' demek, bizim bundan sonraki yeni seçim başarısızlıklarımızın bir işaretidir. Bu analizleri ve istişareleri en sağlıklı şekilde yapacağız. Mesele, bağcı dövmek değil, üzüm yemektir" diye konuştu.

Bundan sonraki seçimler için Kemer'den Ankara'ya daha güçlü bir mesaj göndermeleri gerektiğini vurgulayan Türel, şunları söyledi:
"Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ankara'ya güzel bir mesaj göndermek zorundayız. Biz 30 Mart 2014 seçimlerinden 'ders çıkarttık' mesajını göndermemiz lazım. Toplayarak ve birleştirerek yolumuza devam edeceğiz. AK Parti'nin Türkiye'de başarısız olma lüksü yok. Türkiye'de iktidar sorunu değil, aksine muhalefet sorunu var. Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, diyor ki: "Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül'den başka cumhurbaşkanı adayı yok mu? Niye bunlar tartışılıyor." Sen önce bir tane isim söyle. Bir tane aday bile bulamıyorlar. Aday çıkartamıyorlar. Çaresizlik içindeki muhalefete, Türkiye'yi teslim edemeyiz. Aramızda hata yapanlar varsa, onları ayıklayacağız. Ama yolumuza birlik ve beraberlik içinde devam edeceğiz. Bizim burada başarılı olabilecek gücümüz var."
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de, seçimin öyle veya böyle geçtiğini hatırlatarak, vatandaşın kararına herkesin saygılı olduğunu, vatandaşın Kemer'de belediye başkanlığında bir başka partiyi tercih ederken, büyükşehirde de Menderes Türel'i görmek istediklerini açık bir şekilde sandığa yansıttığını kaydetti.

Ferruh Derin ise iyisi ve kötüsüyle bir seçim süreci geçirdiklerini, sonucun ve vatandaşın tercihinin belli olduğunu belirterek, "Büyükşehir olarak Kemer'de birinci çıktık. Karşıda bir birleşme olmasaydı burada seçimi almıştık. Her ne kadar değişik yorumlar yapılsa da burada aldığımız oyda herhangi bir sıkıntı yok. Seçim artık geçmişte kaldı. Biz önümüze bakacağız ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlık yapacağız" diye konuştu.

Daha sonra Kemer Belediyesine geçen Türel ve beraberindeki heyet, başkan Mustafa Gül'ü ziyaret etti.
Kaynak: AA