Esogü'de 'Bilim Şenliği' Düzenlendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında, ortaokul öğrencileri ve öğretmen adaylarına yönelik olarak "Bilim Şenliği" düzenlendi.

ESOGÜ'den yapılan açıklamaya göre, spor salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, ortaokul öğrencilerini böyle güzel ve faydalı bir etkinlik aracılığıyla ağırlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdi.
Yaşanılan yüzyılın büyük bir bilim ve teknoloji yarışına sahne olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gönen, üniversite olarak bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri benimseyen sebep ve sonuçları, dünü ve bugünü analiz edebilen ve insanlığa hizmet edecek öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Öğrencilerin bilim ve teknolojiyi daha yakından tanıdığı "Bilim Şenliği" gibi faaliyetlerin geleceğe yatırım olduğunu belirten Gönen, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Açtıkları masalarda öğretici materyalleri sergileyen ve deneyler yapan ESOGÜ İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, ortaokul öğrencilerine derslerde öğrendikleri konuları uygulamalı olarak görme fırsatı sundu.
Kaynak: AA