Filistin'de Milli Mutabakata Varılması

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'nin varılan milli mutabakat çerçevesinde Fetih hareketi üyesi 6 mahkum hakkında af kararı verdiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, basına yaptığı açıklamada, "Başbakan Heniye, haklarında hüküm bulunan Fetih hareketi üyesi 6 mahkum hakkında af kararı yayımladı" dedi.

Heniye'nin bu kararı, Genel Özgürlükler Komisyonu'nun tavisyeleri ve milli mutabakat uygulaması çerçevesinde aldığının altını çizen Bezm, mahkumların ne zaman serbest kalacağına ilişkin ise bilgi vermedi.
Haklarında af kararı verilen Fetih üyesi mahkumların Ala Macid Sıyam, Sami Cebr en-Nehale, Mahmud Kemal el-Bahisi, Muhammed Şıhde Ebu Umre, Abdulaziz Nayif eş-Şirafi ve Abdurrahman Haddura olduğu belirtildi.
Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, 23 Nisan Çarşamba günü Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı, genel ve ulusal meclis seçimlerinin eş zamanlı yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve uzlaşı hükümetinin kurulmasından 6 ay sonra seçimlere gidilmesine karar verildiğini duyurmuştu.
Kaynak: AA