Litvanya Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerinden Kü'ye Ziyaret

Litvanya Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, Erasmus programı kapsamında Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Veteriner Fakültesi'ni ziyaret ederek konferansa katıldı.

KÜ Veteriner Fakültesi salonunda yapılan konferansta, Litvanya Veteriner Fakültesi'nden Doç. Dr. Aldona Baltusnikiene "Litvanya'da Gıda Üretimi ve Veteriner Hekimliği Eğitimi" konulu sunum yaptı.
Konferansın ardından konuk öğretim üyelerine, KÜ Veteriner Fakültesi Dekan Prof. Dr. Şevket Arıkan plaket verdi.
Daha sonra KÜ laboratuvarı ve klinikleri gezen Litvanya Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, buraların son derece yüksek teknolojiyle donatılmış olduğunu belirterek, gelişmiş Avrupa ülkeleri standartlarında olduğunu vurguladılar.
Prof. Dr. Arıkan, KÜ Veteriner Fakültesi'nin uluslararası alanda işbirliği ve tanınırlığının her geçen gün arttığını belirterek, son bir ay içerisinde 2 Avrupa Birliği ülkesi üniversitelerinden öğretim üyeleri fakültelerini ziyaret ettiğini söyledi.

KÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin de Letonya, İtalya, Yunanistan Veteriner Fakültelerini ziyaret edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Arıkan, ayrıca her yıl KÜ Veteriner Fakültesi öğrenim gören başarılı öğrencileri, Erasmus ve Mevlana Programları kapsamında bir dönem yurt dışında okuyabildiğini, bu kapsamda yapılan işbirliği anlaşmalarının artarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: AA