Gezi Parkı Olaylarının Yıl Dönümünde Gerginlik

İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümünde Manisa’da gerginlik yaşandı.

Gezi Parkı Olaylarının Yıl Dönümünde Gerginlik
Eylem yapan gruplar arasında pankartlar yüzünden yaşanan tartışma sonrası bir grup meydanda kalırken, diğer grup Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Manisa’daki Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde gerginlik yaşandı. Manolya Meydanı’nda toplanan TGB ve Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, bir arada eylem yapmak yerine ayrı ayrı eylem yapmaya kalkınca iki grup arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı. Açılan pankartlar nedeniyle meydana ilk gelen TGB ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, Manolya Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü. Manisa Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ise meydandaki eylemine devam etti.

Eyleme destek vermek amacıyla katılan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve Gençlik Kolları üyeleri, ayrışmanın yanlış bir hareket olduğunu belirterek tepki gösterdiler. Meydanda bir açıklama yapan Özel, “Bugün burada geçen sene bu saatlerde Gezi’de kaybettiğimiz önce 9 ve devam eden süreçteki 4 gencimizin ama özellikle Gezi’deki 9 şehidimizin geçen sene bu saatlerde yaşadığını düşünmek insanı gerçekten üzüyor, insanı kahrediyor” dedi.

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu ile TGB arasındaki ayrışmanın sorulması üzerine Özel şöyle konuştu:
“Biz bugün Cumhuriyet Halk Partililer olarak buradaki toplantının çağırıcısı değiliz. Buradaki toplantıya gelip katkı sağlamayı birileri Gezi’yi anıyorsa eğer, bitmemiş ama devam etmekte olan bir süreçte özgürlük ve demokrasiyi savunan, Türkiye’ye özgürlük ve demokrasi getirmekle övünen bir parti ve onun gençleri olarak elbette burada olacaktık. Gezi birleşme demek, ayrıştırmak değil. Gezi ötekileştiren ve diğerinin hakkını hukukunu yok sayanlara karşı, ‘Bunu yapma, benim de hakkım var’ demek. O yüzden Gezi’nin yıldönümündeki bir kutlamada ayrışmayı doğru bulmuyorum. Bölüne bölüne değil, birleşe birleşe kazanılacak.”
Kaynak: İHA