Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarından Ortaköy'e Ziyaret

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Ortaköy ilçesinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Akça, beraberinde Devlet Su İşleri 5'inci Bölge Müdürü Murat Acu, 54'üncü Şube Müdürü İlker Arslan ve Çorum Orman İşletme Müdürü Halil Oflu ile Kaymakam Kamil Güzel'i ziyaret etti.
Daha sonra Belediye Başkanı Taner İsbir'i ziyaret eden Akça, seçimlerdeki başarısından dolayı İsbir'i kutlayarak, görevinde başarılar diledi.
Ortaköy'ün tarihi ve doğasıyla cazibesi olan bir ilçe olduğunu ifade eden Akça, "Ancak ne yazık ki bazı çalışmaların yapılmasında geç kalınmış. İnşallah bu dönemde güzel çalışmalar yapılacak. Şu anda Dangış Deresi göletinin yapımı devam ediyor. Aşdağul beldesindeki göletimizin yapımına da gelecek yıl başlanacak. Ormanlarımızın da halkımıza gelir getirecek şekilde değerlendirilmesi için çalışma yapılacak. İlçede ceviz ve badem gibi gelir getirici bitki türleri temin edilerek vatandaşımıza sunulabilir. Ayrıca İncesu Kanyonu ve Şapinuva ören yerinin tanıtımı da en iyi şekilde yapılmalı" diye konuştu.

Başkan İsbir de çeşitli sebeplerden dolayı Ortaköy'ün hükumetin desteklerinden yeteri kadar faydalanamadığını vurgulayarak, gelecekteki 5 yıllık süreçte ilçenin ihtiyaçlarının giderilmesi ve hak ettiği konuma gelmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Daha sonra Aşdağul beldesine geçen Akça, Çekerek Irmağı üzerinde yer alan ve uzun süre önce yıkılan sulama bendinin yeniden yapılacağı alanda inceleme yaptı.
Akça, İncesu Kanyonu'nu da gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA