Büyükçekmece’de 'Plastik Sanatlar Yıl Sonu Sergisi' Açıldı

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Sanat Merkezleri tarafından “Plastik Sanatlar Yıl Sonu Sergisi” gerçekleştirildi.


Tarihi Kervansaray Kurşunluhan’da kapılarını açan sergiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştan önce tarihi Kervansaray’ın önünde akrilik sanatı ve kara kalem çalışmaları yapıldı. Büyük ilgi gören çalışmada kursiyerler yaklaşık 8 yıldır bu sanata devam ettiklerini söyledi.

Sergide ahşap rölyef ve maket atölyeleri gibi eserler sergilendi.

El emeği göz nuru eserlerin açılışın yapan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Ünver, “Bugün burada biz plastik sanata yönelik çalışmaları sergileyeceğiz. Boyalarla yapılan çalışmaların tamamını izleyeceğiz, birlikte göreceğiz. Öğrencilerimizin sayısı her gün biraz daha artıyor ve sanat Büyükçekmece’de her gün biraz daha aşama kaydediyor. Böyle bir otantik, tarihi bir ortamda bunların sergilenmesi de bizim için ayrı bir mutluluk” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün Sanat Danışmanı ve aynı zamanda Resim Eğitmeni olan Ekber Yeşilyurt ise, “Yılsonu sergimizi açmış bulunuyoruz. Biz bu sanatsal çalışmaları yalnız resim alanında değil yaklaşık 250-300 sanat alanında çalışma yapıyoruz. Bizim bir halk akademimiz var. Bu halk akademisi bünyesinde gerek milli eğitimle gerek halk eğitimle gerekse de Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde bu çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 8 SENEDİR BU SANATA DEVAM EDİYORUZ”
Hava yollarında kaptan pilot olan ve emeklilikle birlikte plastik sanatlara ilgisi artan Nihat Kalpakçı, “Görev yaparken emeklilik yaşım yaklaşınca, ben emekli olunca ne yapabilirim diye düşündüm ve böyle bir kurs gördüm. Ben o zaman bu kurslara katılmaya başladım. Yaklaşık 8 senedir bu sanata devam ediyoruz. 72 tane tarihi eserin teker teker rölyeflerini yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kursa katılanlara sertifikalarının da verildiği “Plastik Sanatları Yıl Sonu Sergisi” 8 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA