Gap Bölgesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Durum Analizi Çalıştayı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP ana ekseni etrafında çok sayıda alt proje yürütüldüğünü söyledi.

Karahocagil, GAP Bölge Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen, "GAP Bölgesi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Durum Analizi Çalıştayı"nda, GAP'ın, Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olduğunu belirtti.

Proje için ciddi alt yapı yatırımlarının hayata geçirildiğini vurgulayan Karahocagil, 1980'den bu yana yürütülen çalışmaların sürdürebilir olmasının çok önemli olduğuna işaret etti.

Yatırımların kamu bütçesinden karşılandığını hatırlatan Karahocagil, "GAP ana ekseninin etrafında çok sayıda alt proje yürütülüyor" dedi.

Bölge illerinin sosyal ve ekonomik alt yapı projelerine ihtiyaç duyduğu vurgulayan Karahocagil, şöyle konuştu:

''Bağlı kentlerde çok sayıda çalışma yaptık. Ayrıca başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kamu kurumlarınca hazırlanan sosyal sorumluluk projelerini destekliyoruz. Örneğin özel bir firmayla göz taraması yaptık. Şimdiye kadar 120 bin çocuğa ulaştık. Bunun yanında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına burs verilmesi için gayret gösteriyoruz. Dolayısıyla kurumsal sosyal sorumluluk bilincini hep beraber geliştirebilmek istiyoruz."

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Genel Başkanı Serdar Dinler de özel sektörün uluslararası işbirliğini geliştirmesinde sosyal sorumluluk ve çevre konusunun ön plana çıktığına işaret etti.

Çalıştayda, bölge illerinde yürütülen sosyal projeler, destekler ve fon çalışmaları konuşuldu.

Kaynak: AA