Pakistan'ın En Büyük Medya Grubu Ordu ve İstihbarattan Özür Diledi

Pakistan'ın en büyük medya grubu, ülkenin önde gelen gazetecilerinden Hamid Mir'e yönelik suikastın arkasında Pakistan istihbaratı ve ordusunun olduğuna yönelik haberlerinden dolayı özür diledi.

Ülkenin en çok seyredilen haber kanalı Geo News'i de bünyesinde bulunduran Jang medya grubu, Pakistan istihbaratından Emekli General Zahirul İslam'a yönelttiği iddialar nedeniyle Pakistan istihbarat servisi ve orduya özürlerini iletti.
Özür mektubu Jang medya grubuna bağlı İngilizce ve Urduca gazetelerde yayımlandı. Metinde, Pakistan güvenlik güçleri ve liderliğine saygı duyulduğu vurgulandı.
Medya grubu, iddiaların, Karaçi'de gazeteci Hamid Mir'e yönelik saldırı sonrasında kurum tarafından değil, Hamid Mir'in kendisi ve kardeşi tarafından dile getirildiğini belirtti.

Pakistan'ın en büyük medya grubu Jang'a bağlı Geo News kanalında çalışan ünlü gazeteci Hamid Mir'e 19 Nisan'da Karaçi kentinde düzenlenen silahlı saldırı sonrasında, grubun yayın organlarında konuya dair yer alan haberlerde saldırının arkasında Pakistan istihbaratının olduğu iddia edilmişti. İddialar, Pakistan ordusu ve istihbaratının sert tepkisine yol açmış ve Jang medya grubuna bağlı kanalların lisansının iptal edilmesi gündeme gelmişti.
Geo News krizi, ülkede ifade özgürlüğü ve demokrasi kapsamında haftalarca gündem oluşturmuştu. Özellikle hükümetten ve parlamentodaki diğer siyasilerden gelen ifade özgürlüğünün korunmasına yönelik açıklamalar, ordu ile sivil yönetim arasındaki görüş ayrılığını ortaya çıkarmıştı.
Kaynak: AA