Trabzon'da Gençlik ve Engelliler İle Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Trabzon'da Gençlik ve Engelliler İle SağŸlıklı YaşŸam YürüyüşŸü yapıldı.

Ayasofya kavşŸağŸından BeşŸirli Mahallesi istikametine doğŸru yapılan yürüyüşŸe, Vali Abdil Celil ǖz ve eşŸi Rukiye ǖz, Halk SağŸlığŸı Müdürü Köksal HamzaoğŸlu, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Tabip Odası üyeleri, Kamu Yararlı İşŸitme ve KonuşŸma Engellileri DerneğŸi üyeleri, bisikletçiler ve vatandaşŸlar katıldı.
SağŸlıklı yaşŸam için beslenme ve sporun önemine dikkati çeken Vali ǖz, "7'den 77'ye tüm vatandaşŸlarımızdan sağŸlıklı yaşŸam için bol bol yürümelerini istiyoruz. Hareket edelim ki sağŸlıklı ve mutlu olalım" dedi.

Halk SağŸlığŸı Müdürü HamzaoğŸlu ise SağŸlık BakanlığŸının 2014 yılını SağŸlıklı YaşŸam ve Hareket Yılı ilan etmesinin ardından her ay düzenli olarak yürüyüşŸ düzenlediklerini belirterek, "Obezitenin, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şŸeker hastalığŸı ve bazı kanser türlerinin gelişŸiminde rolü var. Obezitenin artmasına neden olan en büyük etken ise hareketsiz yaşŸamdır. Yapılan araşŸtırmalara göre ülkemizdeki bireylerin yüzde 72'si günlük fiziksel aktivite yapmıyor. Oysa fiziksel aktivite sağŸlığŸın korunmasında büyük rol oynuyor. Her ayın son pazar günü yaptığŸımız bu yürüyüşŸ ile toplumsal bilincin oluşŸmasına katkıda bulunmak istiyoruz" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA