Rektör Prof. Dr. Çelik’ten Aslanoğlu İçin Taziye Mesajı

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, vefat eden Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu için yayınladığı mesajında, “Aslanoğlu hiçbir zaman siyasi kimliğini bize hissettirmeden, partili gibi davranmadan hizmette bulundu” dedi.


Rahatsızlığı nedeniyle uzun bir süreden biri tedavisini sürdüren Rektör Prof. Dr. Çelik, Malatya eski Miletvekili ve son dönem CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu için verdiği mesajında, “Merhum Mevlüt Aslanoğlu, 2008 yılından bu yana bir muhalefet partisi milletvekili olmasına rağmen, bu kimliğini bize asla hissettirmeden daha doğrusu partili gibi davranmadan bize hep hizmette ve katkıda bulunmuş, İnönü Üniversitesi'ne hizmet için elinden geleni yapmış bir hemşehrimizdi. Bu hizmetlerini yapar ve üniversiteye her alanda önemli katkılar sunarken, geçen 6 yıl içinde üniversitede kişisel hiç bir talepte bulunmamıştır” dedi.

Prof. Dr. Çelik, “Mevlüt Bey her zaman bir hizmet insanıydı. Hizmeti aşk ile yapan bir büyüğümüzdü. Bir üniversite rektörü olarak hiç bir zaman onu, siyasi kimliği ile tanınan bir insan olarak görmedim. Üniversitemizde kanser hastaları için 100-150 yataklı bağımsız bir birim olarak Onkoloji Hastanesi’ne ihtiyacımız vardı. Konuyu Mevlüt Bey ile de konuşmuştuk. Hayırseverlerin katkısının sağlanması konusunda bana 'Siz o konuyu bana bırakın. Ben bu iş için gereken toplantıyı organize ederim' demişti. Bu hastanenin yapımı için maliyetin bir kısmını hayırseverlerden sağlamayı planlıyorduk. Merhum Mevlüt Aslanoğlu Onkoloji Hastanesi’nin kurulmasına katkı sunmak için İstanbul'da üst düzeyde zengin hayırsever insanlarımızla kahvaltı toplantısı organize edecekti. Kısmet olmadı. Mevüt Abi’ye Yüce Allah’dan rahmet diliyor, mekânı cennet olsun diyorum. Acılı ailesine, sevenlerine sabır ve tüm Malatya halkına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA