Necip Fazıl Kısakürek Şiir Yarışmasıyla Anılacak

Trabzon BüyükşŸehir Belediyesi ve Milli EğŸitim MüdürlüğŸü, Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 31. yılında anmak için liseler arası şŸiir yarışŸması düzenledi.

Trabzon'un her ilçesinden bir okul ve okulları temsilen birer öğŸrencinin katılacağŸı yarışŸma, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde yarın yapılacak.
Okullarını temsil eden öğŸrencilerin Necip Fazıl Kırakürek'in şŸiirlerini seslendireceğŸi yarışŸmada, birinciye 600, ikinciye 500, üçüncü olan öğŸrenciye ise 400 lira ödülün yanı sıra plaket ve kitap verilecek. Dereceye giremeyen öğŸrencilere ise 200'er lira katılım bedeli takdim edilecek.
Trabzon BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoğŸlu, Necip Fazıl Kısakürek'in Türk şŸiirinin unutulmaz isimlerinden biri olduğŸunu belirterek, "ǜstadı unutmak mümkün değŸil. Milli ve manevi değŸerlerimizi en güzel dizelerle dile getiren Necip Fazıl Kısakürek'i, onun şŸiirlerinin seslendirileceğŸi yarışŸmayla anacağŸız. Bundan önce olduğŸu gibi bundan sonra da sanata, sanatçıya ve değŸerlerimize her zaman sahip çıkacağŸız" dedi.

 
Kaynak: AA