(özel Haber) 6.5’lik Depremde Soğukkanlılığı İle Kafeyi Boşalttı

Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sırasında Tekirdağlı bir vatandaş, soğukkanlılığı ile dikkatleri çekti.

(özel Haber) 6.5’lik Depremde Soğukkanlılığı İle Kafeyi Boşalttı
Vatandaşın soğukkanlı tavırları, kafede bulunan güvenlik kameralarına yansıdı.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde Cafe-X isimli internet kafede Aykan Güden, meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem sırasında soğukkanlılığı ile kafede bulunan vatandaşları dışarı çıkartarak panik yapmalarını engelledi. Dışarı çıktığı sırada 6.5’lik büyük depremin olması ile birlikte tekrar kafeye dönen Güden, vatandaşları uyararak dışarı çıkarttı. Bu sırada soğukkanlılığı ile vatandaşın panik yapmasını önleyen Güden, daha sonra vatandaşları boş bir arazide topladı. Konu ile alakalı İHA muhabirine konuşan Güden, "Deprem sırasında olayı bilinçli algılamaya çalıştım. Bir an paniğe kapılmayarak yapmam gerekenin ne olduğunu düşündüm" dedi.

"PANİK YAPMALARINI ENGELLEDİM"
Deprem sırasında soğukkanlığı ile vatandaşın panik yapmasını engellediğini dile getiren Güden, "İçerisi çok kalabalık olduğundan, panik yapmayarak insanların dışarı çıkmasını sağladım. Deprem sırasında herkesin kulaklığı takılı olduğundan artçı depremleri fark edemediler. Büyük depremde zaten herkes internet kafeyi boşalttı" şeklinde konuştu.

Deprem sırasında internet kafede olan Kadir Garip ise, "Aykan ağabey ilk artçı deprem olduğundan dışarı çıktı. Sonra büyük deprem olduğunda tekrar içeri gelerek direkler sallanıyor deprem oluyor dedi ve bizi dışarı çıkarttı. Herkesi kenarda köşede topladı ve panik yapılmamasını sağladı" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA