Adıyaman’da ‘iş Birliği - Güç Birliği’ Sempozyumu
Adıyaman’da çeşitli kuruluşlar tarafından ‘Adıyaman İçin, İş Birliği-Güç Birliği’ sempozyumu gerçekleştiriliyor.
Adıyamanlılar Vakfı öncülüğünde Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve Ticaret Sanayi Odasının katkılarıyla ‘Adıyaman İçin, İş Birliği-Güç Birliği’ sempozyumu yapılıyor. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Salonu’nda açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyum iki gün sürecek.
Sempozyumun açış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, ‘Adıyaman İçin, İş Birliği-Güç Birliği’ sempozyumunun geçen yıl yapılan ‘kalkınma’ konulu sempozyumun devamı olduğunu belirtti.
Özkartal, ‘Kalkınma’ sempozyumundan sonra İstanbul’dan bir çok işadamının Adıyaman ve Kahta ilçesinde yatırım yaparak istihdam sağlandığını dile getirdi.
Daha sonra konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, iş ve güç birliğinin çok önemli olduğuna işaret ederek, “Ülkemizin ve dünyanın ekonomi modeli değişiyor. 20 yıldır Adıyaman’da üreten bir sanayiciyim. Adıyaman’ın gelişmesi için yep yeni ekonomi modeline ayak uydurmamız lazım. Bunun için iş ve güç birliği yapmak zorundayız. Bu kentin tüm bireyleriyle bunu yapmalıyız” dedi.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise konuşmasında, üniversite olarak bu tür etkinliklere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, “Bu tür çalıştaylar Adıyaman için çok önemlidir. Bizlerde bu çalıştaylara öncülük etmeye çalışıyoruz. Üniversite olarak sanayicilerimizin, toplumumuzun yanındayız. Elimizden geldiğince onların ihtiyacına cevap vermeye gayret sarf ediyoruz. Bu manada bir çalıştaylar serisi başlattık. Bilimsel araştırmalar yapıyoruz. 17 bin civarında öğrencisi ve bilimsel araştırmalarla öne çıkan bir üniversiteyiz. Ülkemize ve Adıyaman ilimize faydalı olmanın gayretindeyiz” dedi.
Açılışta konuşan Vali Mahmut Demirtaş ise, Adıyaman’ın 8 ilçe, 14 belde, 428 köy ile toplam 592 bin nüfusa ulaştığını belirterek, “2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi 17 bin öğrenciye ulaşmış, Nemrut Dağı’na yıllık 100 bin turist gelmektedir. 2013 yılında açılan Adıyaman Havalimanı 23 bin metrekarelik kapalı alanda yıllık 8 bin 760 uçak kapasitesine kadar hizmet verebilmektedir. Ayrıca Ekim ayında Nisisibi Köprüsü tamamlanacak ve Adıyaman çıkmaz sokak olmaktan kurtulacaktır. Merkez, Kahta, Gölbaşı ve Besni OSB’lerinde 10 bin kişilik istihdam sağlanmaktadır” diyerek Adıyaman’ın sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.
Açış konuşmalarının ardından çalıştay başladı.
Çalıştay’ın ilk oturumunda İşadamı Ali Kütük’ün ‘Başarının Sırrı’ konulu sunumuyla devam etti.