Suriye'de İnsanlık Suçunu Belgeleyen Yeni Fotoğraflar

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anadolu Ajansı'nın (AA) yayımladığı insanlık suçu fotoğraflarına ilişkin, "Artık birleşmiş yüreklerin dünyanın ahlaklı insanlarının, kurumlarının hareket etmesi lazım. Bu bir yerde lokal olarak yaşanan birşey değil. Yayınlanan bu resimler gösteriyor ki zulüm hiç kesintiye uğramamış sanki kesintiye uğramadan da devam edecek gibi" dedi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vahşetin ilk görüntülerini de yine AA'nın dünyaya servis ettiğini hatırlatarak, Suriye'de sistemli bir katliam ve vahşet yapıldığını, insanlık ve insan onurunun ayaklar altında olduğunu, dünyanın da bunu seyrettiğini ifade etti.

"Dünya, bu zulmü seyretmekle kalmıyor, hala batı bilerek göz yumuyor ve neredeyse bu Suriye katilinin, diktatörünün avukatlığını yapmaya devam ediyor" diyen Gündoğdu, ilk fotoğraflar yayımlandığında insan hakları örgütleri ve batılı güçlerin duruma tepki gösterdiklerini, konuya el atacakmış gibi bir tavırlar sergilediklerini dile getirdi.

-"Medet ummanın anlamı yok"
Görüntülerin, zerre kadar vicdanı olanların kabul edebileceği birşey olmadığını ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Amerika'dan, Avrupa ülkelerinden, Birleşmiş Milletler'den (BM) medet ummanın anlamı yok, onlardan hayır beklemenin ölü gözünden yaş beklemeye eşdeğer olduğunu gördük. Artık birleşmiş yüreklerin, dünyanın ahlaklı insanlarının, kurumlarının hareket etmesi lazım. Bu bir yerde lokal olarak yaşanan birşey değil. Yayınlanan bu resimler gösteriyor ki zulüm hiç kesintiye uğramamış, sanki kesintiye uğramadan da devam edecek gibi. Zulümle abad olunmaz, zalimlerin zalimliği uzun sürmez. Allah bu zulümleri durdursun. Ama Allah'ın kullarına ve kurumlarına ülkelerine yüklediği sorumluluklar var. İnşallah bu fotoğraflar vicdanı olanları harekete geçirir."
Kaynak: AA