Deniz Feneri Derneği 'Gezici Giyim Mağazası' Çorum'da

Çorum'da Deniz Feneri Derneğince düzenlenen ve 10 gün süreyle açık kalacak "gezici giyim mağazası"nda ihtiyaç sahibi yaklaşık bin 500 giydirilecek.

Deniz Feneri Derneği tarafından 2007 yılından itibaren uygulanan Gezici Giyim Mağazası Projesi kapsamında Çorum'a kurulan mağazanın açılışı, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Süzen, Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Topoğlu, Yeniyol Mahallesi'ndeki belediyeye ait iş merkezinde bulunan mağazanın açılışında yaptığı konuşmada, toplumdaki muhtaç kişilere destek ve yardım faaliyetlerinin sadece devletin yürüttüğü bir faaliyet olmadığını belirterek, Deniz Feneri gibi sivil toplum örgütlerinin bu alandaki eksikliğin giderilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gül de dernek yetkililerine teşekkür ederek, "Eski bir Deniz Feneri gönüllüsü olarak bu faaliyetin açılışında yer almaktan mutluluk duyuyorum. Belediye olarak bu tür etkinlikleri gerçekleştiren tüm kuruluşlara destek veriyoruz. Deniz Feneri de Türkiye ve dünya genelinde faaliyetleri bulunan güçlü, köklü bir yardım örgütü. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Kunt ise 2007 yılında uygulamaya koydukları proje ile ihtiyaç sahiplerini sevindirdiklerini söyledi.

Mağazalarda, ihtiyaç sahibi ailelerin pantolondan ayakkabıya, monttan gömleğe kadar temel kıyafetlerinin karşılandığını dile getiren Kunt, "İhtiyaç sahibi ailelerimiz, randevu usulüyle mağazamıza davet edilerek, kendi kıyafetlerini gönüllerince deneme ve seçme özgürlüğüne sahipler. 10 gün boyunca bin 500 ailemize yardım yapacağız. Hayırseverlerimizin desteğiyle oluşturulan mağazamızda yaklaşık 300 bin liralık giyim malzemesi bulunuyor. Çorum'da bulunacağımız süre içerisinde 425 ailemize de gıda, eğitim, eşya ve temizlik malzemesi yardımı yapacağız" diye konuştu.

Müftü Yardımcısı Süzen'in yaptırdığı duanın ardından mağazanın açılışı gerçekleştirildi.

Mağazayı gezen Vali Yardımcısı Topoğlu ve Gül, bir çocuğu giydirdi.
Kaynak: AA