Arpaçay’da Hünerli Ellerin Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2013-2014 eğitim öğretim yılı içerisinde açılmış olan değişik branşlardaki kursların sergisinin açılışı yağıldı.


Sergini açılışına Kaymakam Faruk Erdem, Belediye Başkanı Erçetin Altay, protokol üyleri, daire ve kurum amirleri ile kursiyerler katıldı.

Serginin açılışında konuşan kaymakam Faruk Erdem, yıl içerisinde yapılan el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği söyledi.

Erdem, bir yıldır bu gün için hazırlık yapan kursiyerlerin emeklerinin can bulduğu günün bu gün olduğunu, kursiyerlerin 1 yıllık ekinin hasadını topladığını ifade etti.

Daha sonra beraberindekilerle birlikte sergiyi gezen kaymakam Erdem, unutulmaya yüz tutmuş motifler ile modern çizgilerin genç kızların elinde hayat bulduğuna dikkat çekti.

Kaymakam Erdem ve beraberindeki protokol üyeleri, el sanatları ürünlerinin sergilendiği stantları tek tek gezerek, ürünlerin işlenmesinde ve sergilenmesiyle ilgili kursiyer ve hocalarından bilgi aldılar. Sergide farklılığını hissettiren ve kısa zamanda hem ilçede hem de ilde bir ilk olan Arpaçay Bakır İşlemeciliği ve ortaya konan ürünler protokol ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Arpaçay açılan sergi 23 Mayıs 2014 tarihine kadar açık kalacak.
Kaynak: İHA