Afganistanlı Kadınlara Gıda Üretimi Eğitimi

Afganistan genelinde birçok alanda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan’ın kuzeyindeki Cevizcan ve Sar-i Pul illerindeki 120 kadına gıda üretimi eğitimi verildi.

Afganistanlı Kadınlara Gıda Üretimi Eğitimi

Türk İl İmar Ekibi'nin TİKA ile ortaklaşa hayata geçirdiği, Türkiye'den davet edilen uzmanların da katılımıyla düzenlenen program, 9 günlük uygulamalı eğitimin ardından sertifika töreniyle son buldu. Törende konuşan uzmanlardan Bursa Tarım İl Müdürlüğü Ev Ekonomisi Teknikeri Leyla Mendi, her zaman dost ve kardeş ülke Afganistan'ın yanında olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kadınların eğitiminin önemli olduğuna değinen Bursa Tarım İl Müdürlüğü Ev Ekonomisi Teknikeri Mendi, bu nedenle böyle kursları Türkiye'de de sürekli düzenlediklerini kaydetti.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü Ev Ekonomisi Teknikeri Mendi, “Bir erkeği eğitirseniz bir adamı eğitirsiniz, eğer bir kadını eğitirseniz bir kuşağı eğitirsiniz” inancını taşıdıklarını söyledi.

Türk İl İmar Ekibi (PRT) Tarım Danışmanı Kaya Şimşek de böyle eğitimlerin verimli olacağını vurgulayarak, kursiyerlerin birinci günden itibaren programa çok istekli katıldıklarını aktardı. Türk İl İmar Ekibi (PRT) Tarım Danışmanı Şimşek, katılımcıların eğitim sırasınca peynir, yoğurt, tereyağı, kaymak, salça, domates sosu, turşu, reçel ve pekmez yapımını öğrendiklerini dile getirdi. Bursa Osman Gazi İlçe Tarım Müdiresi Mürvet Öztürk ise Afgan kadınlarının çok sıcak ve samimi olduklarını, eğitimi mutlu bir şekilde sonlandırdıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren kadınlara sertifikaları verildi.

Katılımcılar ise söz konusu eğitim programının düzenlenmesinde başta TİKA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler

Kaynak: İHA