Ktü Öğrencileri, Eskişehir Ormanlarını İnceleyecek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi son sınıf öğrencileri, ormanları gezmek üzere Eskişehir'e geldi.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doç. Dr. Habib Eroğlu'nun kafile başkanlığını yaptığı 42 kişilik öğrenci grubu, ilk önce Sivrihisar'daki ağaçlandırma sahalarında inceleme yaptı.
Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, daha sonra Eskişehir Orman Fidanlığı'na gelen öğrencileri karşılayarak, bölge müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Görerek öğrenmenin önemine değinen Ateş, "Kitaplardan öğrendiklerinizi görmeden somutlaştıramazsınız. Bu gezide görecekleriniz meslekte sizin önünüzü açacaktır. Belki de 25 yıl sonra içinizden biri benim yerimde olacak. Hepinize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından öğrenciler fidanlıkta ki çalışmaları yerinde inceleyerek, "tohum çıkarılması", "soğuk hava depoları", "fidan türleri", "fidan yetiştirme teknikleri" gibi konularda, fidanlık mühendislerinden bilgi aldı.
Gezi sonunda KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri, Bölge Müdürü Ateş'i makamında ziyaret ederek, kendisine teşekkür plaketi ve Trabzonspor forması hediye etti.
Eskişehir'de 4 gün kalacak olan öğrenciler, Çatacık ve Mihalıççık ormanları ile İnönü ilçesindeki meşe sahalarını gezecek.
Kaynak: AA