Sultangazi Belediyesi Engellileri Ödüllendirdi

Sultangazi Belediyesi, “5. Geleneksel Zihin Engelliler Spor Oyunları Turnuvası’nda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Ödül törenine katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.
Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “5. Geleneksel Zihin Engelliler Spor Oyunları Turnuvası"nda dereceye girenlerin ödülleri, Cebeci Şehir Parkı Venedik Salonu'nda yapılan etkinlikle verildi.

Etkinlikte ayrıca temsili askerlik yapan engellilere, askerlikte çekilen fotoğrafların yer aldığı albüm hediye edildi. Ödül programına Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkan Vekili Suzan Dağlar Civan ile engelliler ve aileleri katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay programda yaptığı konuşmada, Soma'da maden ocağında yaşanan kazada hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. Engellilerin sorunlarının çözümü konusunda önemli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Altunay, "Sultangazi Belediyesi olarak engellilerin daha fazla sosyal hayatın içerisinde yer almalarını sağlamak için bi çok sosyal projeyi hayata geçirdik. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli bir görevler düşmektedir. Her şeyden önce toplum içerisinde engellilere eksik ve yetersiz insan gözüyle bakılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı insan, aynı zamanda bir engelli adayıdır. Dolayısıyla toplumun her kesimdeki insanlar, empati duygularını geliştirerek bu konuda duyarlı olmalıdır. Engelli vatandaşlarımıza acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, sahip çıkarak yardımcı olmalıyız. Onların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, önlerindeki tüm engelleri kaldırmak hepimizin sosyal sorumluluğu olmalıdır" dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Zihin Engelliler Spor Oyunlarının Turnuvası'nın ilçeye heyecan getirdiğine kaydeden Başkan Altunay, "Bu turnuvaya yaklaşık bin kişi katıldı.

Büyük mücadelelerin yaşandığı turnuvada engelli kardeşlerimizin heyecanı bizim heyecanımız oldu" diye konuştu.

Öte yandan doğum yaptığı sırasında engelli kalan ve zor şartlar altında çocuklarını büyüten Remziye Altıngül'e, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından teşekkür plaketi verildi.

Törende ayrıca ihtiyaç sahibi engellilere ücretsiz tekerlekli sandalye dağıtıldı.
Kaynak: İHA