Asü'de 'Ju Jitsu' Semineri Düzenlendi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda, Japon kökenli bir spor olan "Ju Jitsu" semineri düzenlendi.

Yüksekokul Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere Türkiye Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Acar, seminerde yaptığı konuşmada, sporla ilgilenmenin beden ve zihin sağlığı için önemli bir faydasının olduğunu söyledi.

Kendisinin de geçmişte sporla ilgilendiğini aktaran Acar, "Sağlık yerindeyken ve enerji varken zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor. Sporla her zaman barışık halde olmamız gerekiyor. ASÜ olarak spora önem veriyoruz. Değişik spor branşlarındaki değerli antrenörlerimizle çalışmaları sürdürüyoruz" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Özaktı ise ju jitsu sporunun Japon kökenli olduğunu vurgulayarak, "Bir de Brezilya jiu jitsu var. Bu da ju jitsunun yer hareketlerinden oluşur. Her iki spor da oldukça yaygındır. Federasyon olarak hedefimiz akademisyenlerle birlikte altyapı kurup, bu sporu her yerde tanıtmak ve daha da yaygınlaştırmak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Acar, Özaktı'ya seminere katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: AA