Ordu’da Kesk, Sgk’ya Siyah Çelenk Bıraktı

Ordu’da KESK sendikalar platformu, Soma’daki maden faciası ile ilgili tepkisini belirtmek üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Ordu İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bıraktı.

Ordu’da Kesk, Sgk’ya Siyah Çelenk Bıraktı

KESK’e bağlı sendika başkan ve yöneticileri ile üyelerin katıldığı eylemde, Soma’da facianın meydana geldiği madende güvencesiz işçi çalıştırıldığı belirtilerek SGK Müdürlüğü’ne siyah çelenk bırakıldı. Burada bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mecit Tanrıverdi, “Soma’da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, biraz olsun onuru olan herkes için bir milat olacaktır. Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırmaya karşı sabrı kalmamıştır” dedi.

Tanrıverdi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Soma’da yitirdiğimiz işçilerden bize kalan sadece acı değil böylesi katliamların yaşanmaması için mücadele görevleridir. İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklamalıdır. Özelleştirildikten sonra seri cinayetlerle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasaya devreden iş güvenliği yasası kaldırılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine Siyasi iktidar sorumluluktan kaçamayacak ve şu taleplerimizi karşılamadığı müddetçe yeni katliamların da sorumluluğunu üstlenecektir.”
Kaynak: İHA