Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Bilgilendirme Toplantısı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, 2014-2015 Akademik Yılında Erasmus ve Farabi Programlarından faydalanmaya hak kazanan öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Bilgilendirme Toplantısı

Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Ofisi uzmanları tarafından düzenlenen toplantıda, üniversite öğrencilerinin Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programlarına anlaşma sayıları ile hareketliliğe katılan öğrenci ve öğretim elemanı sayılarında yıldan yıla önemli ölçüde artış olduğu belirtildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca organize edilen ve yurt içindeki üniversiteler ile değişimi hedefleyen Farabi Programına 115 öğrencinin başvuruda bulunduğunu ve program kapsamında 86 öğrencinin, ülkemizin farklı şehirlerinde yer alan üniversitelerde öğrenim göreceği bildirildi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 55 öğrencinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde Farabi Programı kapsamında öğrenim göreceğini belirten uzmanlar, Erasmus Programı çerçevesinde üniversitenin Avrupa’da 60 üniversite ile anlaşmasının mevcut olduğu ve içinde bulunduğumuz akademik yılda 40 öğrencinin Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde eğitim görmekte olduğunu ifade ettiler.

Düzenlenen toplantılarda öğrencilere Erasmus ve Farabi değişim faaliyetine dair süreci detaylı bir biçimde aktaran uzmanlar, faaliyet süresince hazırlanması gereken belgeler ve dikkat edilmesi gereken hususlarda öğrencilere bilgi verdi

Kaynak: İHA