Mezitli Belediyesi Çalışanlarından Soma İçin Saygı Duruşu

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye çalışanları ile birlikte Soma’daki maden faciasında yaşamını yitirenler için belediye binası önünde 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mezitli Belediyesi Çalışanlarından Soma İçin Saygı Duruşu

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle Mezitli Belediyesi binası önünde bu sabah 1 dakikalık saygı duruşu düzenlendi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ve tüm belediye çalışanları siyah kurdele takarak Soma’da yaşamını yitiren işçilerin acısına ortak oldular. Saygı duruşundan önce kısa bir konuşma yapan Tarhan, artık bu kazaların son bulmasını istedi. Soma’da yaşanan facia için üzüntülerini dile getiren Tarhan, “Bildiğimiz gibi ülkemizde son günlerde büyük üzüntü kaynağı olan Soma’da yerin metrelerce altında çalışan en ağır emekçi dediğimiz maden işçilerimizi kaybettik. Birçoğu yaralı, bugünkü resmi açıklamalara göre 282 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor ama toprak altında halen canlar var. Tabi ki, burada ne yapsak kaybedilen canların ailelerine fazla bir katkımız olmaz. Bugün burada hayatını kaybeden işçilerimizi anıyoruz. Yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır diliyoruz. Sanıyorum önümüzdeki günlerde bu alanda kampanyalar düzenlenecektir. Mezitli’de birçok kurumun bu alanda kampanyaları olacaktır. Bizler de Mezitli Belediyesi olarak bu kampanyalara sonuna kadar destek olacağız” dedi.

Tarhan’ın konuşmasının ardından yaşamını yitiren işçiler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Kaynak: İHA