Mekatronik Bölümünün Açılışı Yapıldı

Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksek Okulu'na bünyesinde yeni kurulan Mekatronik bölümünün açılışı yapıldı.

Besni Meslek Yüksek Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, teknik konularda eğitimi artırmaya gayret ettiklerini belirterek, ülkemizin başka ülkelerle yarışabilmesinin, 2023 vizyonunu yakalayabilmesinin yegane yolunun teknik eğitimden geçtiğini söyledi.

Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz ise ilçede önemli gelişmelerin olduğunu ifade ederek, ay sonu itibari ile Mimarlık Fakültesinin de açılacağını dile getirdi.
Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk de Mekatronik Bölümünün Besni'nin sanayi ile ilgili gelecekteki alt yapısını oluşturmada önemli bir bölüm olacağını aktardı.
Bu bölümde okuyacak öğrencilerin teknik eleman yetiştirmede önemli bir katkı sunacağını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:
"Bu çalışma bu açılış inşallah güzel bir Besni için, istihdam için bir hayra vesile olur, güzel bir başlangıç olur. Zaten bölüm açılmıştı, baya bir aşama kat edilmişti. İnşallah bundan sonraki mekatronik veya diğer alanlarda da daha verimli daha sağlıklı olabilmesiyle ilgili bizlerde yerel yönetim olarak rektörlüğümüzle ve merkezi idaremizle beraber güzel bir uyumla bu hizmetlerin yürütülmesi, verimli olması, faydalı olması, geliştirilmesiyle ilgili her türlü gayret ve çalışmasının içerisinde olacağımızı burada huzurlarında arz etmek istiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun."
Açılış sonrasında ise misafirlere ikramda bulunuldu.
Kaynak: AA